Współpraca

Zasady współpracy

Przekazanie środków

Przekazanie środków pieniężnych - 1% podatku lub darowizna.

Przekazanie darów rzeczowych jakimi dysponuje firma lub osoba prywatna.

Zlecenie nam usług w zakresie prowadzonej działalności pożytku publicznego lub działalności gospodarczej.

Posiadamy odpowiednie doświadczenie i wymagane zezwolenia w zakresie gospodarki odpadami (również odpady niebezpieczne). Minimalizujemy koszty przez wykonywanie większości prac na zasadzie wolontariatu. Cały zysk przeznaczamy na cele statutowe.

Prosimy również o rozpatrzenie możliwości ufundowania za naszym pośrednictwem zapomogi, stypendium (jednorazowego lub długoterminowego) imienia osoby prywatnej lub firmy przekazującej środki na stypendium. Istnieje możliwość ufundowania stypendium dla osoby wskazanej przez darczyńcę. Posiadamy osobowość prawną, przekazane darowizny mogą być podstawą odpisów od podstawy opodatkowania.

Zapewniamy, że każda złotówka lub darowizna rzeczowa zostanie wykorzystana zgodnie z wolą darczyńcy nie zostanie wykorzystana np. na cele administracyjne, czyli inne koszty utrzymania Fundacji "Rokor1". Na żądanie przedstawiamy dowody naszej działalności.

Podejmujemy się pomocy przy zbieraniu funduszy i realizacji zadań na rzecz osób prywatnych, szkół, przedszkoli jeśli cele będą  zgodne z statutem fundacji.

Zapraszamy do WSPÓŁPRACY osoby zainteresowane zbieraniem pieniędzy i darów rzeczowych na  nasze cele statutowe (fundraiserów) - wstępnie proponujemy umowę o dzieło, możliwa umowa o pracę.

Osobom samodzielnym, kreatywnym oferujemy stałą współpracę, również zatrudnienie na etat. Odpowiednim, odpowiedzialnym osobom zapewniamy samodzielność (tworzenie przedstawicielstw, filii), szerokie uprawnienia, również funkcje członków zarządu. Współpraca możliwa niezależnie od miejsca zamieszkania, także dla osob niepełnosprawnych.

Copyright © 2019 Fundacja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.